Näyttösiivouksen ABC

Puhdas asunto erottuu edukseen niin myyntikuvissa kuin näytöllä. Kun laitat asuntosi myyntiin, varaa reilusti aikaa kunnon perussiivoukseen. Muista että apunasi on myös alan ammattilaisia.

A) Suuret pinnat

LATTIAT
Huolellinen imurointi, pesu ja tarvittaessa myös vahaus. Hyväkuntoinen lattia kiinnittää huomion.

Matot kannattaa viedä pesuun tai vähintäänkin imuroinnin lisäksi pudistella ja tuulettaa hyvin.

IKKUNAT
Kannattaa pestä huolellisesti ja päästää näin valokin sisään. Peilit peset samalla vaivalla,  toimiva nopea pyyhintä onnistuu valmiilla lasinpesusuihkeella ja talouspaperilla. Suuremmat pinnat kiillotat kirkkaiksi (ja jos käytät lastaa, niin jäljen saat myös hyvin pois) rytätyllä sanomalehtipaperilla.

B) Keittiö ja pesutilat

KEITTIÖ
Kannattaa huolehtia, että ruokatahroja ja ns. arkielämisen jälkiä ei liikaa osu näytöllä kävijöiden silmiin. Jääkaapin ovesta, vetimistä ja muilta pinnoilta löytyy usein paljon kosketusjälkiä, jotka kannattaa pyyhkiä pois. Ennen asunnon luovutusta tulee huolehtia myös uunin pesusta ja pakastimen sulatuksesta, nämäkin voit tehdä jo etukäteen!

Ikävät, pölyttyneet rasvatahrat (mm. kaappien päälliset, liesituuletin) pyyhit ilman pesuaineita nopeasti valkoisella taikasienellä ja vedellä. Taikasieni auttaa myös muissa pinttyneissä tahroissa ja on näyttösiivouksen paras apuri!

C – yksityiskohdat

OVET
Ovista löytyy paljon kiireisen elämän jälkiä ja pikainen pyyhkiminen voi olla paikallaan. Ehkä eteisen kuraroiskeitakin on jäänyt huomaamatta.

JALKALISTAT 
Asunnon katsojan silmä tarkkailee asuntoa usein kriittisestikin. On hyvä, jos olet huolehtinut pyyhkiä märällä myös jalkalistojen pääliset. Samalla tulee tarkastettua tarkemmin lattian kuntoa.

LAMPUT
Lamppujen päälle kertynyt pöly sekä valaistus ja lamppujen kunto yleensä kannattaa katsoa kuntoon.

Katso Asunnon myyjän ohjeiden yhteenveto ja lue lisätietoja myös osioista stailaus ja valokuvaus !